De volgende keer een puppy! | Geboortefotografie Hoogeveen

Bevallingsverhaal Fabianne en Marco

In het weekend van 10, 11 en 12 maart, volgde ik de geboorteworkshop van Fermont Fotografie, in Zevenbergen. Dat weekend was dubbel zo spannend, omdat de uitgerekende datum van Fabianne en Marco steeds dichterbij kwam! Fabianne voelde zich goed, dus ik ben naar Zevenbergen gegaan. Een ontzettend leuk, leerzaam en mooi weekend, waar ik alleen maar enthousiaster ben geworden over geboortefotografie!

Maandag 13 maart belde ik met Fabianne ,rond 11:00u, om de laatste “ditjes en datjes” te bespreken. Allerlei tips die ik dat weekend allemaal geleerd had. We hadden een gezellig gesprek en Fabianne ging zo nog even in de tuin aan het werk, want het was lekker weer.

Diezelfde maandag om 14:41u krijg ik een appje van Fabianne; “Het lijkt erop dat de baby onderweg is! Marco belt zo de verloskundige.” ‘Huh? oké,’ was mijn reactie. Die had ik niet zien aankomen! De verloskundige heeft gezegd dat Fabianne nog even moet afwachten tot de weeën ongeveer 2 uur lang, om de 3 minuten komen. Op dat moment heeft Fabianne de weeën om de 4-5 minuten, nog even afwachten dus! Ik bereid me alvast voor met alle spullen, zodat als ze bellen, ik er gelijk vandoor kan.
Om 17:16 krijg ik een berichtje van Marco dat de verloskundige onderweg is. Ik ben ontzettend benieuwd en voel al helemaal de adrenaline om de bevalling te gaan fotograferen. Een klein half uurtje later krijg ik een berichtje van Marco, dat Fabianne op 4-5 cm zit. Wat snel! Voor mij tijd om te gaan. Vanuit Almelo vertrek ik richting Hoogeveen.

Om 18:50 kom ik aan en Fabianne ligt in bad. Ik kom aan tijdens een wee en merk aan haar dat ze het heftig vindt. Als de wee is afgelopen, is ze er ook gelijk weer bij en vraagt aan mij of ik wil ruilen. Haha, grappenmaker! Niet veel later gaat de bel en staat er een man met een collectebus, wat een timing! 😉 Marco geeft keurig wat geld en gaat weer naar boven.
Om 19:10 heeft Fabianne het gevoel dat ze moet overgeven en vlak daarna heeft ze echt het gevoel dat ze niet meer kan. “Tuurlijk kan jij het wel,” zegt Marco.
Om 19:25 gaat ze uit bad en gaat de verloskundige kijken hoeveel ontsluiting ze heeft. Ze zit nu op 6/7 cm, super! Fabianne vindt dit alleen niet zo super, als dat ik vind. Ze geeft aan dat ze dit veel te lang vindt duren en dat ze het echt niet meer kan. De verloskundige vraagt aan Fabianne wat ze wil. Lekker thuis je kindje geboren laten worden of nu nog naar het ziekenhuis voor pijnbestrijding. Marco praat nog op Fabianne in, hoe mooi het zou zijn als ze gewoon lekker thuis zou bevallen. Fabianne ziet het op dit moment ook niet zitten om in de auto te gaan en besluit thuis te blijven.

Fabianne weet niet goed hoe ze prettig kan liggen. Op haar rug vindt ze niet meer prettig, maar op haar zij lukt ook niet. Het wil ook niet meer om te gaan staan en dus blijft ze liggen. De weeën worden nu steeds heftiger en komen steeds sneller na elkaar. Arme Fabianne, ze is op!
Om 19:33 krijgt Fabianne enorme persdrang. Ze kan het niet meer tegenhouden en de verloskundige zegt dat ze wat mee mag duwen. Fabianne vindt dit enorm moeilijk en zegt dat ze de volgende keer een puppy wil, een labrador! Haha, stiekem moet ik daar wel om lachen.

Om 20:00 mag Fabianne beginnen met persen. Ze vindt dit lang duren, maar doet het enorm goed. Af en toe heeft ze het heel moeilijk en vraagt dan ook of iemand hem er uit wil halen. ‘Nee Fabianne, dat moet je zelf doen.’ Als Marco het hoofdje begint te zien en dat zegt tegen Fabianne, krijgt ze er kracht van. Ze perst en even later is de kleine man geboren! Fantastisch! Hij begint gelijk te huilen en wat een blijdschap is er! Om 20:19 is Kyan Flik geboren. Wat een ontlading, liefde, blijdschap en kracht.

Niet veel later wordt de placenta ook geboren en Marco heeft de eer om hem door te knippen. Nu is het officieel, welkom lieve Kyan. Welkom op deze wereld.
Kyan begint vrij snel al wat te happen en Fabianne probeert hem aan de borst te leggen. Hij pakt nog niet goed aan, maar de wil is er.
Nu is het tijd om te controleren. Hoe zwaar zou Kyan zijn en is hij gezond? Hij wordt gewogen en gemeten. Hij is 2610 gram en 47 cm lang, een klein mannetje dus. Alle andere controles waren ook dik in orde. Ik ben ontzettend blij voor Marco en Fabianne.
Als alle controles zijn geweest, is het tijd om de familie te bellen. Ze spreken af dat ze er om 11 uur zijn. Ondertussen gaat Fabianne met Marco nog even lekker douchen en de kraamhulp verfrist het bed.
Om precies 11 uur komen beide families binnen. Wat een blijdschap. Van beide kanten is Kyan het eerste kleinkind, wat bijzonder.

Voor mij is het nu tijd om te vertrekken. Lieve Fabianne en Marco, ontzettend bedankt dat ik dit moment vast heb mogen leggen! Geniet van lieve Kyan en van elkaar. Jullie zijn twee super lieve mensen, Kyan heeft geluk met jullie als ouders!

Liefs Aileen