Welkom lieve Senn | Geboortefotograaf Assen | Geboortefotograaf Drenthe

Via Facebook nam Rosanne op 16 maart 2018 contact met mij op. Na een traject van 4 jaar, verwachten Rosanne en Ylaine eindelijk hun eerste kindje. Op dat moment is Rosanne 5 weken zwanger en is 15 november uitgerekend. Ze willen graag de aankondiging, die ze willen sturen naar familie, vrienden en bekenden, door mij laten fotograferen. Daarnaast, als het zou klikken, zouden ze graag een zwangerschapsshoot, geboortereportage én newbornshoot bij mij willen doen. Hoe tof is dat!!
Na een hele gezellige “aankondiging shoot” was het duidelijk, ze wilden dat ik alles ging vastleggen. Zo ontzettend bijzonder dat ik bij al die momenten aanwezig mag zijn.

Doordat Rosanne en Ylaine al 4 jaar in het traject van zwanger worden zitten hebben ze ook al heel goed nagedacht over hoe ze het graag willen. Rosanne wil heel graag thuis in bad bevallen. Als fotograaf maak ik dan een klein dansje, want de beelden van een badbevalling zijn vaak zo bijzonder.

Tijdens de zwangerschap heb ik regelmatig contact met Rosanne. Het gaat goed en ze heeft sterk het gevoel dat ze eerder dan de 40 weken zal gaan bevallen. Ze denkt zelf rond de 37 weken. De baby is wel wat aan de kleine kant. Gelukkig hebben ze in het Martini ziekenhuis in Groningen ook bevalbaden dus mocht de baby toch wat aan de kleine kant blijven, is de kans op een badbevalling alsnog aanwezig.

De laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze.. Nou dat is ook zeker zo in de zwangerschap van Rosanne. Er komen steeds meer ongemakken bij en ze vindt het tijd worden dat de kleine geboren gaat worden. Gelukkig is de baby groot genoeg om thuis te kunnen bevallen. Dat is fijn.

Op 3 november rond etenstijd krijg ik een berichtje van Rosanne dat ze vermoedt dat de vliezen zijn gebroken. Ook heeft ze last van krampen. Op dat moment ben ik op de verjaardag van mijn schoonzus. De verloskundige zal tussen 20.00 u en 21.00 u komen.
Rond 20.30 krijg ik het berichtje dat het niet de vliezen zijn, die gebroken waren. Het was slijm wat bij deze tijd van de zwangerschap hoort. Wel blijven de krampen aanhouden. Ik heb de afgelopen nacht ontzettend slecht geslapen en ik ben dus eigenlijk al heel erg moe. Op de planning staat ook nog een feestje in Almelo. Ik besluit om niet die kant op te gaan, maar richting mijn bed, voor het geval dat ik toch aan het werk moet.

Die nacht bleef het rustig en de krampen zijn inmiddels afgenomen. Vals alarm dus, maar ik heb wel heerlijk bij kunnen slapen.

Op 12 November om 20.45, krijg ik een bericht van Rosanne dat ze denkt dat het niet heel lang meer gaat duren. De afscheiding is rozig. Ze besluit te gaan douchen. Ik word weer op de hoogte gehouden.

Dan word ik op 13 November om 03.00 u gebeld door Ylaine. De weeën zijn er om de drie minuten en houden zeker een minuut aan. De verloskundige is onderweg.
De verloskundige laat hen weten dat het echt nog het beginstadium van de bevalling is. Ze komt tussen 08.00u en 09.00u terug.

Om 08.50u krijg ik het berichtje dat het de goede kant op gaat. De VK komt tussen 12.00u en 13.00u. Er zit weinig tijd tussen de weeën. Ik besluit lekker rustig aan te doen, spulletjes te pakken en richting Assen te rijden.

Om 10.15u kom ik aan. Het gaat goed. Rosanne is erg rustig en zit in haar eigen coconnetje. Ze heeft buik weeën maar ze steken ook in de rug ,dus ze vindt het erg prettig dat Ylaine haar rug masseert.
Om 10.40u begint Ylaine samen met haar moeder, die ook bij de bevalling aanwezig is, het bad te vullen.

Om 11.00u geeft Rosanne aan dat ze het koud heeft. Ze gaan even lekker onder de douche om op te warmen. Om 11.25 is het bad vol genoeg en gaat ze in bad.

De weeën worden steeds heftiger en om 11.40 geeft ze aan dat ze het gevoel heeft dat ze moet poepen. Om 12.00u komt de verloskundige.

Rosanne wil graag de ontsluiting weten. De VK probeert te voelen en voelt het hoofdje heel duidelijk zakken maar kan de ontsluiting niet goed voelen. Ze moet eigenlijk anders gaan liggen zodat de VK er beter bij kan en dat wil Rosanne liever niet. De VK legt uit dat het eigenlijk ook niet nodig is. Dat ze vertrouwd op de natuur. Ze vermoed wel dat ze bijna op volledige ontsluiting zit, maar nog geen echte persdrang. Rosanne vertrouwt op haar lijf en kiest ervoor om niet de precieze ontsluiting te weten.

Om 12.50 wordt het steeds heftiger en besluit de VK de kraamzorg te bellen. Er komen nu ook goede persweeën aan. Wel is het nog een beetje zoeken in hoe ze te gebruiken.

Ylaine steunt Rosanne echt fantastisch. Ze zijn echt één team met z’n tweeën. Prachtig om te zien.

Ook de moeder van Ylaine leef helemaal mee en moedigt Rosanne echt aan. “Kom op meid, je doet het fantastisch.” Wat een support.

Rosanne probeert steeds drie keer achter elkaar te persen. Wel geeft ze aan dat ze het graag stil wil hebben in de kamer. Zo kan ze de volledige focus op het persen leggen. Bij de volgende wee praat de VK rustig mee met de perswee. Dit vindt Rosanne erg prettig.

Ylaine haar moeder masseert lekker de rug van Rosanne, dit vindt ze erg prettig.

Om 14.20 geeft de VK aan dat het persen heel goed gaat, maar dat ze merkt dat de weeën afnemen. Het moet nu wel gaan doorzetten. Het is even aankijken hoe de baby het doet en of er ook vorderingen komen. De VK gaat nu ook mee voelen, zodat ze beter kan voelen hoe het met de pers weeën gaat. Rosanne heeft het zwaar, het persen gaat niet vanzelf, maar met de baby gaat het nog steeds goed dus dat is fijn.

Dan probeert de VK de baarkruk in het bad te zetten. De VK kan vanaf die plek niet goed zien hoe het gaat, dus de baarkruk wordt buiten het bad gezet. Ze wil het nog een kwartier aanzien en anders moet Rosanne naar het ziekenhuis.

Om 15.15 wordt de blaas van Rosanne leeg gemaakt. Daar zat toch nog best wat urine in. Rosanne probeert het nog even thuis, maar dan wordt er toch echt besloten om naar het ziekenhuis te gaan.
Dit is een enorme tegenvaller voor Rosanne. Ze wilde zo graag thuis in bad bevallen. Nu wordt ze in het ziekenhuis aan de wee opwekkers gezet, dus het bad is sowieso geen optie meer.

De spullen worden gepakt en er wordt zelfs nog goed gezocht naar de juiste verschillende sokken. Ja, je leest het goed 😉 De juiste VERSCHILLENDE sokken. Hahah. Rosanne en Ylaine dragen altijd verschillende sokken, maar er moet toch wel iets van een kleur overeen komen.

De ambulance komt Rosanne ophalen met sirenes. Rosanne schrikt daar een beetje van. Ylaine is door een eerder auto-ongeluk niet dol op ambulances.. Erg spannend dus. Ze rijden naar het Martini ziekenhuis in Groningen.

Ook ik rijd richting het Martini ziekenhuis. Na het hele ziekenhuis te hebben gezien (Mijn richtingsgevoel was ver te zoeken) kom ik om 16.20u aan. Rosanne ligt met infuus en al in bed. Er worden wee opwekkers gebruikt.

De weeën komen nu veel sterker. En we zien steeds meer van het hoofdje van de baby. Wel merkt de VK dat het minder goed gaat met het hartje van de baby. De VK besluit dan alvast voor te verdoven voor het geval er moet worden ingeknipt.
Op dat moment krijgt Rosanne ineens hele sterke persdrang en perst ineens zo dat het hoofdje geboren wordt. WAUW !! Nog een keer later pakt Ylaine de baby aan en wordt de baby geboren. Ze wisten nog niet wat voor geslacht het was, maar het is meteen duidelijk, want wanneer de baby omhoog komt, komt er ook een grote straal plas uit. BIJNA in Rosanne haar mond.. Oepsie.. Rosanne zei gelijk:…. “OOOO het is een jongen en het plast !!”

Lieve kleine Senn is geboren op 13 november om 17.35u.

Na dat de navelstreng is uitgeklopt, knipt Ylaine de navelstreng door. Om 17.46u is de placenta geboren.

Rosanne, Ylaine en de moeder van Ylaine zitten op een grote roze wolk! Helemaal verliefd op kleine Senn. Wat een geluk en wat hebben ze lang moeten wachten op dit wonder.
De VK controleert Senn en hij is helemaal goedgekeurd. Senn is 2738 gram. Een ukkepuk dus, maar hij ziet er goed uit. Daarna controleert ze Rosanne. Er is een scheur te zien en ze wil ook graag dat de gynaecoloog ernaar kijkt. Helaas moet Rosanne naar de OK, om het allemaal netjes te hechten. Wat een domper!

In tussentijd belt Rosanne Truus. Truus was vroeger de voogd van Rosanne. Een ontzettend belangrijk persoon in Rosanne haar leven.

Om 18.40u gaat Rosanne naar de OK. Voor Ylaine is het dan het moment om lekker met Senn huid op huid te gaan knuffelen. Ook belt Ylaine dan ondertussen familieleden. Daarna worden de spullen verhuisd van de verloskamer naar de kraamafdeling.

Om 21.00u komt Rosanne terug van de OK. Eindelijk!

Om 21.20 komen er familieleden langs om kleine Senn te bewonderen. Iedereen vindt hem prachtig! Wat een mooi gezicht om te zien hoe Senn gewenst is in deze familie.

Wanneer alle familieleden en vrienden die ze verwachtten er zijn en ik daar mooie foto’s van geschoten heb, is het voor mij tijd om te gaan.

Lieve Rosanne, Ylaine en Senn. Ik wens jullie heeeel veel geluk, liefde en gezondheid toe. Het was ontzettend bijzonder om dit met jullie mee te mogen beleven.

Liefs Aileen