5 redenen om voor geboortefotografie te kiezen

Geboortefotografe Aileen Kleine geeft vijf redenen om voor geboortefotografie te kiezen. Laat jij deze bijzondere momenten ook vastleggen?

5 redenen om voor geboortefotografie te kiezen

Zwangerschapsfotografie en newbornfotografie zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat begrijp ik heel erg goed, er is namelijk niets mooier dan het vastleggen van deze bijzondere en intieme momenten. Geboortefotografie wordt helaas nog vaak vergeten in dit rijtje. Hartstikke zonde! In dit artikel geef ik vijf redenen waarom geboortefotografie zo onmisbaar is.

Reden 1: Je partner kan zich volledig focussen op jou

Laten we nu maar gewoon eerlijk zijn: een bevalling is zwaar. Daarom wil je tijdens een bevalling graag dat jouw partner je kan ondersteunen, zodat je er niet helemaal alleen voor staat. Dan is het extra fijn wanneer die partner alle aandacht heeft voor jou en niet druk bezig is met het vastleggen van deze bijzondere gebeurtenis. Wanneer ik de geboorte van jullie spruit vastleg, kan jouw partner alle aandacht op jou richten. Wel zo prettig!

Reden 2: De eerste momenten samen met je kindje vastgelegd

De allereerste keer dat jij jouw lieve kindje ziet is een herinnering die je nooit meer wilt vergeten. Een moment vol met pure emoties, perfect om vast te leggen op de gevoelige plaat. En wat dacht je van het eerste moment met het broertje of zusje? De emoties van dit moment zijn enorm bijzonder, maar vervagen verbazingwekkend snel. Voordat je het weet voelt het alsof het nooit anders geweest is. Des te meer reden om deze momenten te fotograferen. Zo kun je die pure emoties toch weer even terughalen en opnieuw beleven.

Reden 3: Herinneringen gaan niet verloren

Ik hoor zó vaak van klanten dat ze het fijn vinden om de geboorte foto’s te bekijken, omdat hun eigen herinneringen een waas aan emoties zijn. Eerder benoemde ik al dat een bevalling zwaar is. Er gebeurt zó veel, zowel op fysiek als emotioneel vlak, dat de hele dag (of nacht!) als een waas aan je voorbij kan gaan. Dan is het fijn om deze momenten vastgelegd te hebben, zodat de herinneringen niet verloren gaan. Juist de eerste emotionele momenten samen met je kindje zijn zo puur en mooi dat je deze bij je wil blijven houden.

Reden 4: Het vertellen van je geboorteverhaal

Een foto zegt natuurlijk meer dan 1000 woorden! Mooie geboortefoto’s helpen je om het verhaal van je bevalling te vertellen. Bijvoorbeeld aan familie of aan vrienden. Natuurlijk bepaal je zelf welke foto’s je wel, of juist niet laat zien. Van tevoren spreek ik met je af welke momenten jij vastgelegd wilt hebben in de geboortereportage en welke niet. Heb jij een bijzonder geboorteverhaal, bijvoorbeeld omdat je ingeleid wordt of omdat je gaat bevallen in bad? Ook die bevallingen leg ik vast met liefde.

Reden 5: De geboorte van je kindje door andere ogen

Ik doe er alles aan om de geboorte van jouw kindje op een prachtige manier vast te leggen. Ik kies de beste standpunten en wissel af van invalshoek. Hierdoor krijg je een reportage van jouw bevalling die héél anders is dan hoe je het door je eigen ogen hebt gezien en ervaren. Ik maak tastbare herinneringen van de eerste momenten samen met je kindje. Ook wanneer jij bijvoorbeeld een keizersnee hebt gehad en zelf niet bij deze eerste controles aanwezig kon zijn. Zo kun je al deze bijzondere momenten nog een keer, of voor het eerst, ervaren.

Wil je meer weten over geboortefotografie? Ik ga graag met je in gesprek, om je beter te leren kennen. Bel of mail me voor een afspraak!