Tips voor zwangerschapsfotografie tijdens de zomer | Aileen Kleine Geboortefotografie

Tips voor zwangerschapsfotografie tijdens de zomer

Zwanger zijn in de zomer is niet altijd een pretje. Op hete dagen zit die buik meer in de weg dan ooit. Toch zijn er ook leuke voordelen aan een zwangerschap tijdens de zomer. Je kunt fijne jurkjes aan en je babyshower vier je uiteraard in de tuin. Al je vriendinnen hebben daarnaast ook vakantie, zodat ze leuke dingen met jou kunnen doen tijdens je zwangerschapsverlof. En misschien wel het leukste voordeel: zwangerschapsfotografie in de zomer is héél erg leuk. In deze blog vertel ik je waarom dat zo is.

Zomerse zonnestralen

Zomer betekent zonlicht! Door de overvloed aan licht en de lange dagen biedt de zomer volop mooie mogelijkheden voor zwangerschapsfotografie. Ik vind het heerlijk om met licht te spelen. Het golden hour is bij mij favoriet; dit is het uur na zonsopkomst of voor zonsondergang. Maar ook andere tijdstippen bieden volop mogelijkheden voor mooie lichtinval. Als de zon hoog aan de hemel staat, zorgt dit voor diepe schaduwen en daardoor hoge contrasten. Als je liever zachter licht wilt gebruiken zijn andere tijdstippen vaak een betere optie.

Luchtige kleding

De belangrijkste tip bij het uitzoeken van de juiste outfit blijft: draag waar jij je prettig in voelt. In de zomer wil ik daar graag nog een extra tip aan toevoegen: Houd het luchtig. In luchtige kleding voel jij je niet alleen beter als de zomerhitte toeslaat, het staat je ook prachtig! Ook wanneer je (deels) blote foto’s wilt laten maken is het belangrijk om voor losjes en luchtig te kiezen. Zo voorkom je namelijk rode striemen van knellende kleding.

Natuurlijke glow

Natuurlijk straal je al doordat je in verwachting bent van je kindje. De zomerse zon laat je nog meer stralen. Misschien krijg je zomersproetjes, een gezonde teint of wordt je flink bruin. Zonde om dit te verstoppen onder een berg foundation en concealer. Niet doen dus! Bijkomend voordeel: een dikke laag make-up is helemaal niet fijn in de zomer dus dat bespaar je jezelf hierdoor ook. Wil je toch graag make-up dragen om je roodheden en oneffenheden te verbloemen? Niet nodig, dit kan makkelijk worden weggepoetst in de nabewerking van de foto’s.

Kies een mooie locatie

Sommige locaties zijn in de zomer echt op hun best. Vooral locaties in de natuur zijn bij uitstek geschikt in de zomermaanden. Een groen bos of fleurig bloemenveld zijn heerlijke decors voor jouw zwangerschapsfoto’s. Het strand is ook een goede optie, maar houd er dan wel rekening mee dat je een rustige plek zoekt; je wil geen verbrande Duitser in een kuil als achtergrond van je foto.

Ga voor een speelse shoot

Het is geen geheim dat je zwanger bent in de zomer, dus maak gebruik van de situatie. De zomer biedt namelijk de mogelijkheid om voor een unieke, speelse shoot te zorgen. Ga tijdens de shoot op de foto met je partner en kinderen en geef ze een waterpistool. Vrolijker dan dat wordt een zwangerschapsshoot niet!

Wil je meer weten over zwangerschapsfotografie in de zomer of heb je vragen? Neem gerust contact met me op voor een afspraak