Zes do’s en don’ts tijdens een newbornshoot met jouw pasgeboren kindje! | Aileen Kleine Geboortefotografie

Zes do’s en don’ts tijdens een newbornshoot met jouw pasgeboren kindje!

Als alle hectiek van de geboorte achter de rug is wil je vooral genieten van jullie pasgeboren kindje. De kleine groeit als kool en dit wil je natuurlijk vastleggen voor later. Bij een newbornshoot komt een hoop kijken. Ik vertel je graag wat je wel en niet moet doen voor en tijdens een shoot.

Do: Neem de tijd

Een goede foto is niet zomaar gemaakt. Daarom neem ik ruim de tijd voor jou en je kindje en werken we samen naar het juiste moment toe voor een goede foto. Ik maak graag gebruik van wat er in huis is, een bank waar je als gezin lekker knuffelt, een bed om je kindje op te leggen. Ik hou het graag simpel en puur, we nemen de tijd voor de perfecte foto(s).

Do: Maak afspraken

Wil je dat je kindje op de foto gaat met broertjes en/of zusjes? Geef dit dan van tevoren aan. Heb je andere wensen of speciale verzoekjes voor of tijdens de shoot, laat dit dan ook weten zodat ik hier rekening mee kan houden. Dit werkt voor ons beide prettiger en het voorkomt eventuele verwarring of misverstanden. Natuurlijk kunnen er altijd spontane ideeën komen tijdens de shoot, is iedere shoot is anders maar Er is altijd wel een rode draad. Naast de verzoeken doe ik graag mijn ding en werk op gevoel.

Do: Geniet

De eerste tijd met jullie kindje gaat razendsnel. Dus vergeet vooral niet te genieten van zowel je kindje als de fotoshoot. Als jij geniet dan straal je dat ook uit naar je kindje en is dit terug te zien in de foto. Samen zorgen we voor prachtige momenten die ik voor je vastleg. Hopelijk geniet je na de shoot net zoveel van de foto’s als tijdens de fotosessie.

Don’t: Koude kamer

Baby’s moeten altijd warm aangekleed zijn. Dit geldt ook wanneer er foto’s gemaakt worden. Kies je voor een setting waar het kindje minder warm gekleed is dan normaal? Zorg er dan voor dat de ruimte lekker warm is. Als de fotoshoot in een (te) koude ruimte plaatsvindt, heeft de pasgeborene daar last van en kan dit de foto beïnvloeden. Ik neem ook altijd een klein kacheltje mee maar als het er al lekker warm is, is dat al heel fijn.

Don’t: Wees niet ongeduldig

Het is lastig om te bepalen hoe lang een fotoshoot duurt. Ik neem ruim de tijd en werk toe naar het juiste moment voor een prachtige foto. De baby bepaalt dus eigenlijk hoe lang een shoot duurt. Wordt niet ongeduldig als het even niet gaat zoals jij wilt. Als iemand ongeduldig wordt, kunnen er spanningen ontstaan en dit is niet bevorderlijk voor de foto.

Don’t: Slaap

Zorg dat je baby niet teveel heeft geslapen voordat de fotoshoot van start gaat. Het is prettig als de baby net zijn of haar voeding heeft gehad en eventueel in bad is geweest zodat het kindje slaperig en rustig is. We willen graag dat een foto rust uitstraalt. Als een baby klaarwakker is tijdens de shoot wordt de shoot wat onrustig. Niet fijn dus voor jou en je baby. Bovendien: als het kindje rustig is of slaapt tijdens de shoot, heeft hij of zij ook geen last van het fotograferen. Dit is dus het ideale moment voor het perfecte plaatje.

Alles is mogelijk tijdens een newbornshoot. Wil jij meer weten over een newbornshoot of wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op voor een persoonlijk én vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Tot snel!